rajská omáčka

7. srpna 2011 v 12:55 | slečna Pé |  recepty
Potřebujeme:
cibuli
mouku
olej
bobkový list
3 kuličky nového koření
120 g rajského protlaku( může být i víc) nebo šťávy z rajčat
1 litr vody
sůl
cukr
skořice


Postup:
Zpěníme cibuli na oleji, zasypeme moukou a uděláme jíšku. Přidáme bobkový list a 3 kuličky nového koření. Zalijeme rajčatový protlakem a 1 l vody. Vaříme asi 15 minut, osolíme, ocukrujeme přidáme trochu skořice podle chuti. Můžeme dodatečně dohustit. Po uvaření vyjmeme koření a rozmixujeme omáčku do hladka. Podáváme s masovými koulemi nebo plněnými paprikami knedlíkem.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Infary Infary | Web | 7. srpna 2011 v 16:57 | Reagovat

Dobře, jsem divná! Já prostě k rajské jím těstoviny. Ale zvykla jsem si i na knedlíky! =)

2 Mia Bass Mia Bass | Web | 8. srpna 2011 v 18:09 | Reagovat

mňam, vypadá to dobře ;)

3 Any Any | Web | 9. srpna 2011 v 8:42 | Reagovat

dělám jí úplně jinak :-D .. a není 1L vody trochu moc? .. já dávám max 2 hrnky :D .. a olej taky vůbec nedávám..

je sranda jak jednu blbou rajskou dělá každý úplně jinak :-D

jinak rajská je nejlepší s hovězím a těstovinama :-P

4 slečna Pé slečna Pé | Web | 9. srpna 2011 v 13:33 | Reagovat

není litr vody moc, vodu přidáváš podle toho jak hodně té rajské chceš

5 Infary Infary | Web | 10. srpna 2011 v 19:04 | Reagovat

Haloo =( Pomooc. Už od odpoledne se ti marně snažím okomentovat článek Wednesday Wishes a nejde mi to =( achjo

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.