Dýňová polévka Hokkaido

2. října 2011 v 13:02 | slečna Pé |  recepty
Poprvé v životě jsem vařila a ochutnala dýňovou polévku.

Potřebujeme:
1 menší dýně hokkaido
1 litr zeleninového vývaru
česnek
majoránka
sůl
smetana nebo šlehačka

Postup:
Dýni oloupeme, rozporcujeme a nakrájíme na malé nebo střední kostičky. Vaříme ve výraru společně s česnekem, majoránkou a solí. Když je dýně měkká sejmeme ze sporáku a polévku rozmixujeme do hladka, přidáme smetanu a přivedem k varu.


Doporučuji dát hodně majoránky, jinak polévka nemá tu správnou chuť. Dýně chutná jako sladky brambor, takže čekejte že i polévka bude mít nasládlou chuť. Chutná nejlíp druhý den do uvaření.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Infary Infary | Web | 2. října 2011 v 14:25 | Reagovat

Tak dýňovou polévku jsem ještě neměla tu možnost ochutnat. Ale zavařovaná mi chutná a i dýňové zelí není špatné =)

2 Slečna barevná Slečna barevná | Web | 4. října 2011 v 20:52 | Reagovat

tak tohle jsem v životě nejedla. Odkud máš recept?:)

3 Myshut Myshut | Web | 4. října 2011 v 22:09 | Reagovat

jsem předýňovaná!za poslední týden jím často dýňové polévky či buchty.spolužačka tedka experimentuje a zkouší dýňový džus,co mají v Harrym Potterovi;DD

4 slečna L. slečna L. | Web | 5. října 2011 v 19:44 | Reagovat

miluju dýni, takže tohle chci určitě vyzkoušet. :))

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.