těstoviny s bazalkovým pestem

1. listopadu 2013 v 11:42 | slečna Pé |  recepty
Mám zase "vařící" období, zkouším nové recepty a baví mě to . Tyto těstoviny se staly mým oblíbeným jídlem hlavně přes léto, kdy je sezóna bazalky (není problém si uvařit i teď,bazalka je v každém obchodě). Výborné a lehké jídlo, které jsem objevila v Albert časopisu (ten časopis zbožňuju, je plný úžasných receptů). V receptu jsem upravila jen poměr surovin.

Potřebujeme:

těstoviny ( v receptu jsou psané rigotoni, já použila špagety)
2 lžíce piniových oříšku nebo mandlí
2 stroužky česneku
špetku soli
2 hrsti čerstvých bazalkových lístků ( původně 75 g, což mi příjde zbytečně moc)
100 ml olivového oleje + k podání
2 lžíce jemně strouhaného parmazánu + k podání
3- 4 lžíce čerstvě vymačkané šťávy z citronu ( doporučuju limetku je jemnější)


Postup:
Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě, tak aby byly al dente neboli na skus :). Mezitím si připravíme pesto. Do vyšší nádoby dáme na sucho opražené mandle nebo piniové oříšky, česnek, olej, sůl, bazalku, parmazán a šťávu z citronu/limetky. Vše rozmixujeme. Mixovala jsem tyčovým mixerem jde to dobře. Těstoviny scedíme a smícháme s pestem. Podáváme lehce zakapané olivovým olejem a posypané parmazánem.

Chci se s vámi podělit i o další recepty- lasagne, cuketová polévka. Přítelova mamka teď vaří hodně zdravě, ty dobré recepty chci sama odzkoušet a pokud budete mít zájem, můžu připravit články pro inspiraci.:)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Infary Infary | Web | 1. listopadu 2013 v 12:54 | Reagovat

Nééééééé, děláš mi chutě zrovna když umírám hlady! :-D Recept vypadá dobře a hlavně jednoduše, až na to mixování, to budu muset na koleji kapík zaimprovizovat :-)

2 Michelle Michelle | Web | 1. listopadu 2013 v 21:54 | Reagovat

to zní doooobře! snad jednou budu mít dost času takhle si kuchtit.

myslela jsem si, že tě na řetězáky moc neužije a že i tak tu píšeš málo, tak jsem ti nechtěla přidávat práce :)

3 pan Nedostižný pan Nedostižný | Web | 2. listopadu 2013 v 10:14 | Reagovat

Musím říct, že vařit neumim, ale tohle bych mohl i dát, vypadá to dost dobře ;)

4 Gooverka Gooverka | Web | 2. listopadu 2013 v 16:20 | Reagovat

takové jednoduché jídlo jsem měla u kamaráda nedávno a je strašně dobrý. Já miluju parmezán!

5 any any | Web | 3. listopadu 2013 v 19:34 | Reagovat

však si dáme :D :P

6 Creencia Creencia | Web | 3. listopadu 2013 v 23:57 | Reagovat

Mňam! Bazalku jsem si  v poslední době strašně moc oblíbila a cpu ji snad všude! :D Pesto jsem ještě nezkoušela, takže děkuji za recept ;)

7 Š. Š. | Web | 15. listopadu 2013 v 12:49 | Reagovat

vypadá moc dobře..milujutěstoviny!:)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.